terug

Concert in de Schutsmantel op 26 mei 2019.

Na de nodige hobbels overwonnen te hebben staat Zang Veredelt dan toch voor het eerst in de Schutsmantel voor een zondagmiddag concert. Er wordt hier en daar nog wat verbouwd, de vleugel wordt op een ander plekje gezet, we zingen in en daarna kan het concert beginnen.
Henriëtte stelt iedereen voor en is blij een groot aantal gasten te kunnen verwelkomen. Natuurlijk heeft ze uitgezocht wat een schutsmantel eigenlijk betekent en om een voorbeeld te noemen is dat een mantel die over een doodskist gelegd wordt, maar ook de mantel van de mantel-zorg. En dat is in de Schutsmantel natuurlijk van toepassing.
Hoewel zijn dochter jarig is vindt Jitte het toch weer heel leuk aanwezig te zijn om het programma aan te kondigen en uitleg bij de te zingen liederen te geven. Dat doet hij natuurlijk weer met de nodige humor.
Paul heeft een mooi programma samengesteld, wat halverwege onderbroken wordt door een door Caroline op de vleugel gespeelde solo. Zij laat ons genieten van de Gnossienne nr 1 van Erik Satie. Een groot applaus is haar beloning. Ook voor dirigent en koor wordt regelmatig geklapt. Fijn is dat.
Om 3 uur beginnen we het concert en we zijn netjes om 4 uur klaar.
Gasten en koor worden voor- en achteraf voorzien van consumpties. Dat verloopt prima dankzij de vele helpende handen.
Henriëtte bedankt iedereen na afloop en Sandra doet dat namens de Schutsmantel.
Zo hier en daar wordt er nog even nagepraat over deze fijn geslaagde middag.
Een prozaïsch besluit: penningmeester Henk zorgt er voor dat de centjes binnenkomen.

Anneke

(klik op de foto voor maximaal formaat)